Eficient Conta - 30 Noiembrie zi libera legala

Eficient Conta - Detalii noutati
Noutati

30 Noiembrie zi libera legala
17/11/2016

Conform Codului Muncii- Legea 53/ 2003 modificata si republicata, 30 Noiembrie este o zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.

Exista insa si anumite categorii de salariati care nu se pot bucura de aceasta zi, fiind nevoiti sa se prezinte la serviciu.

Cum esti recompensat de catre angajator daca lucrezi pe 30 noiembrie?

Chiar daca sunt nevoiti sa fie prezenti la serviciu in ziua de 30 noiembrie, salariatii care lucreaza in domenii in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza “caracterului procesului de productie sau specificului activitatii” au dreptul, conform legislatiei muncii, sa isi ia o zi libera in urmatoarele 30 de zile. Practic, cei care lucreaza de Sfantul Andrei pot solicita angajatorului o zi libera pana in 30 decembrie .
Compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile se acorda si angajatilor din unitatile sanitare si cele de alimentatie publica care trebuie sa lucreze in zilele de sarbatoare legala.
Codul muncii mai prevede ca pentru celelalte cazuri in care nu se acorda zile libere in sarbatorile legale "din motive justificate", salariatii trebuie sa beneficieze de un "spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru”.
Angajatorii care nu ofera compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile sau sporul indicat de legislatia muncii pot fi amendati cu o suma cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.NOUTATI

Adeverinta de vechime - 27/11/2016

Incepand cu data de 28.11.2016, conform HG 877/2016 pentru modificarea și completarea HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidență a salariaților și pentru aplicarea unitară a unor dispoziții legale, la incetarea activitatii in munca a salariatului


   Detalii...

Calendarul Fiscal - Decembrie 2016 - 25/11/2016

În termen de 15 zile de la data de când nu se mai realizează venituri
Depunerea Declaraţiei de înregistrare în evidenţa persoanelor fizice care nu realizează venituri, precum şi pentru stabilirea obligaţiilor de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate


   Detalii...